2 to Drive Tilburg

Je mag tegenwoordig al vanaf je 16,5 jaar beginnen met je rijlessen.
Rijschool de eendracht is gespecialiseerd in de 2toDrive rijlessen en zorgt ervoor dat jij voor je 18e (Met 1 van de 5 coaches naast je) al zelf de weg op mag met een auto!
Dat is nog eens punten scoren op school!

Schrijf je nu in!

Theorie Examen

16 jaar

Rijschool-de-eendracht-theorie-examen

1,5 jaar geldig

Praktijklessen

16 1/2 jaar

Rijschool-de-eendracht-lessen-examen

Jongere meldt zich aan voor 2toDrive en geeft door wie zijn coaches zijn (max 5). Toestemming van de coach is nodig. Je krijgt een begeleiderspas met daarop de namen van de coaches.

Praktijkexamen

17 jaar

Rijschool-de-eendracht-praktijk-examen

Nadat je geslaagd bent, krijg je een rijbewijs. Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en coach mag je auto rijden (alleen in Nederland) tot je 18e verjaardag.

Zelfstandig autorijden

18 jaar

Rijschool-de-eendracht-zelfstandig-autorijden

Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coadch. Vanaf die datum kun je ook een auto op je naam zetten.

Vraag wel je begeleiderspas aan

De begeleiderspas kost 35 euro en moet je aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Daar bekijken ze of de coaches die jij hebt opgegeven, voldoen aan de eisen. Een coach moet minstens 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een autorijbewijs (categorie B), tenzij de coach tevens een bevoegde rij-instructeur is (met een zogenaamde WRM-pas). De begeleiderspas mag je al aanvragen voordat je met rijlessen bent begonnen.

Nu aanvragen!

Maximaal 5 coaches

Je mag maximaal 5 coaches opgeven op het formulier en tot je 18e moet dan altijd een van die coaches naast jou in de auto zitten. De begeleiderspas moet je altijd bij je hebben in de auto. De coach mag de afgelopen 4 jaar niet zijn veroordeeld voor zware verkeersovertredingen en mag tijdens het begeleid rijden niet onder invloed zijn van drank of drugs. Het is dus niet de bedoeling dat de 17-jarige als BOB fungeert. Lees goed alle voorwaarden en instructies op het formulier door voordat je het opstuurt.

Schrijf je nu in!